Wireworld Platinum Eclipse – prijzige interlinkkabel met carbon behuizing

| 12 oktober 2008 | door

Wireworld heeft een nieuw interlink-kabel Platinun Eclipse geïntroduceerd als nieuw topmodel, nog boven de Gold Eclipse 5-2.

Wat maakt deze kabel nu zo bijzonder wat de dubbele prijs van een Gold Eclipse (ook al 1400 dollar) rechtvaardigd ? Dit zit hem met name in de connector-behuizing. De connector zelf is identiek aan meeste WireWorld kabels, waarbij zowel de pin en het chassis is gemaakt van verzilverde zuurstof-vrij koper. Maar de behuizing is gemaakt van gegoten koolstofvezel (molded carbon fiber), iets wat – volgens WireWorld – nog nooit eerder is gedaan.

Dit carbon-fiber moet wervelstromen en stooivelden elimineren die door de standaard metalen connector-behuizingen worden veroorzaakt. De zelfontwikkelde Composite Dielectric Technology (CDT™) isolatie is ook nieuw, en de platte bedrading bevat meer zilver dan de Gold Eclipse, maar is ondanks dat dunner (“om fase-draaiing te verminderen”). De zuiverheid van het zilver in deze kabels is extreem hoog: 99,99997%.

De Platinum Eclipse interlinks worden deze maand verwacht in zowel een ongebalanceerde RCA variant al een XLR-gebalanceerd. De goedkoopste zal 2995 dollar gaan kosten voor een stereo-paar kabel van één meter.

De nederlandse importeur van WireWorld is Actual Acoustics, voor belgië is dat DSM Audio Consulting. Gevonden via AudioJunkies, het originele bericht staat op HomeTheaterSpot.

.

Reacties

Bang & Olufsen Play A6 – draadloze luidspreker met een bijzonder uiterlijk

Denon HEOS breidt uit met Soundbar en een portable luidspreker

Magico M Project luidspreker – speciale verjaardagseditie van 155.000 euro

Spotify Family voor meerdere accounts in één gezin