Bose Cinemate 1 SR soundbar

| 26 september 2011 | door

De fabrikant die specialist is in kleine luidsprekers heeft nu voor het eerst ook een soundbar in de collectie. Twee zelfs.

De LifeStyle 135 is een volledig Bose systeem met Acoustimass module, de Cinemate 1 SR is ‘alleen’ een soundbar met subwoofer.

Cinemate 1 SR

De soundbar kan horizontaal geplaatst worden op een tafel, of gemonteerd aan een muur. Binnen in de unit zit een sensor die detecteert of de luidspreker plat of rechtopstaand gebruikt wordt – maar er zijn waarschijnlijk maar weinig mensen die voor een verticale plaatsing zullen gaan.

Bij de soundbar hoort ook een losse subwoofer die voor de lage tonen moet zorgen. Om niet met lange kabels te hoeven gaan werken is deze draadloos.

Het systeem maakt gebruik van een aantal specifieke Bose uitvindingen, waaronder Truespace en Phaseguide. Dit zijn technieken voor het creëren van surround-effecten zonder achterluidsprekers, die ze ook hebben toegepast in de VideoWave LCD tv.

Eenmaal geplaatst kalibreert het ADAPTiQ het systeem zo goed mogelijk aan je huiskamer situatie.

De Cinemate 1 heeft digitale (optisch/coaxiale) en analoge audio-ingangen, maar maakt geen gebruik van HDMI.

Net zoals Bose de soundbar een ‘luidspreker array’ noemt, en de subwoofer de ‘Acoustimass module’, is het ook eigenzinnig in exacte specificaties: die geven ze niet. Maar strict gezien heb je die ook niet nodig; het geluid moet tenslotte de doorslag geven.

De Bose CineMate 1 SR kost in de 1499 euro, en is inmiddels verkrijgbaar.

Meer foto’s en specifiaties.

.

Reacties

Bang & Olufsen Play A6 – draadloze luidspreker met een bijzonder uiterlijk

Denon HEOS breidt uit met Soundbar en een portable luidspreker

Magico M Project luidspreker – speciale verjaardagseditie van 155.000 euro

Spotify Family voor meerdere accounts in één gezin